Një marshim proteste kundër sulmeve izraelite në Rripin e Gazës po mbahet në Athinë nga Komiteti Grek për Recesionin Ndërkombëtar dhe Paqen.

Demonstruesit u mblodhën jashtë Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare në rrugën “Avenue Mesdhetare” dhe marshuan drejt ambasadës izraelite. Për shkak të protestuesve për solidaritet me Palestinën disa rrugë në Athinë janë bllokuar.

“Ne jemi këtu për të shprehur solidaritetin tonë me popullin palestinez të vuajtur nga sulmet kriminale të Izraelit ” janë shprehur disa nga protestuesit.
“Ne kërkojmë këtu dhe tani që qeveria greke të vazhdojë me njohjen e shtetit palestinez, bazuar në vendimin unanim të Parlamentit të 2015.”

“Ne kërkojmë që Greqia të shkëputet nga të gjitha planet imperialiste që e vendosin popullin dhe vendin tonë në një rrezik të madh “tha Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të KKE D.