Princi Philip vdiq për shkak të moshës.

Princi Philip vdiq për asgjë më shumë sesa thjesht për shkak të moshës, shprehet mjeku zyrtar i pallatit, shkruan TMZ.

Shkaku zyrtar i vdekjes së Dukës së Edinburgut thuhet se ka dalë në sipërfaqe dhe thjesht qëndron si “pleqëria”, kjo sipas Daily Telegraph, e cila thotë se ka marrë certifikatën e vdekjes.

Sipas ekspertëve, citimi i moshës së vjetër është i pranueshëm për dikë mbi 80 vjeç i cili kishte një mjek që kujdesej për të për vite me radhë dhe nëse nuk ka ndonjë sëmundje ose dëmtim tjetër të identifikueshëm përgjegjës për vdekjen.

Pra, çështja e qartë është se burri i Mbretëreshës Elizabetë kishte një numër sëmundjesh në vitet e tij të mëvonshme, përfshirë një sulm të zemrës vetëm disa muaj para se të vdiste .

“Pleqëria” është shkaku i dhënë në Pallatin Buckingham dhe ata i bëjnë disi rregullat. Në SHBA lloji i tillë listohet si “shkak natyror”.

99-vjeçari Philip vdiq muajin e kaluar dhe Familja Mbretërore mbajti një ceremoni funerali për të.

Princi Harry udhëtoi nga SHBA për ceremoninë dhe u takua me vëllanë dhe babanë e tij, hera e parë që i kishte parë që nga intervista e tij dhe Meghan me Oprah.

Në certifikatën e vdekjes, Philip renditet me emrin e tij të plotë që lexohet: Lartësia e Tij Mbretërore Princi Philip, Duka i Edinburgut i njohur më parë si Princi Philippos i Greqisë dhe Danimarkës i njohur më parë si Philip Mountbatten.

Profesionet e tij ishin Oficeri i Marinës dhe Princi i Mbretërisë së Bashkuar.