Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Çekisë, Lubomir Metnar sot do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

– Takim tet-a-tet me ministren e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska dhe takim i përbashkët i delegacioneve të vendit tonë dhe atij çek, si dhe konferencë për shtyp e dy ministrave.

– Nënshkrim i Memorandumit për mirëkuptim për bashkëpunim teknik mes Ministrive të Mbrojtjes dhe të Punëve të Brendshme të Maqedonisë së Veriut dhe Ministrisë së Mbrojtjes të Çekisë.

– Takime të ndara me presidentin Stevo Pendarovski dhe me kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi.

– Prezantim për siguri nga ana e ministrit çek Metnar para Komisionit për mbrojtje dhe siguri dhe Delegacionit të Kuvendit në NATO.

– Ligjëratë për sigurinë nga ana e zëvendësministrit çek të politikës ,mbrojtëse dhe strategjisë, Jan Havranek para Komisionit për mbrojtje dhe siguri dhe delegacionit kuvendor në NATO.