Një nga pyetjet më intriguese gjatë rritjes së një fëmije është padyshim, “nga kush merr mësim fëmija , mamaja apo babai?” Nga sytë e tyre te flokët dhe zakonet e tyre, ka shumë të ngjarë që ju të mund t’i lidhni tiparet e tyre me një nga prindërit. Sidoqoftë, studimet kanë vërtetuar se një tipar i veçantë, inteligjenca, e cila mund të ndajë mendimet është e trashëguar nga ana e nënës!

Jeni të hutuar? Ka shumë mbështetje shkencore për këtë pretendim të gjatë. Fëmijët e trashëgojnë inteligjencën e tyre nga mamat e tyre, dhe jo nga baballarët e tyre!

Mos harroni kur njerëzit thonë, një nënë e arsimuar arsimon të gjithë familjen? Epo, mund të jetë vërtetë, në fund të fundit!

Ndërsa pothuajse ka kuptim që fëmijët trashëgojnë tipare të barabarta (përfshirë nivelet e tyre të inteligjencës) nga të dy prindërit, u bë një studim gjenetik i cili tregon për provat se inteligjenca, veçanërisht, trashëgohet nga njëri prind, dmth nga nënat.