Hugo Ernesto Osorio Chávez, 51 vjeç, u arrestua në Chalchuapa këtë muaj për vrasjen e një gruaje 57 vjeçare dhe vajzës së saj 26 vjeçare. Ish-oficeri, i cili ishte hetuar më parë për krime seksuale, pranoi vrasjen e tyre.

Por kur ekipet mjeko-ligjore kontrolluan shtëpinë e tij rreth 78 km në veri të kryeqytetit, San Salvador, ata gjetën të paktën shtatë gropa që përmbanin trupa, disa prej të cilave mund të ishin varrosur deri dy vjet më parë, shkruan BBC.

Varret mund të mbajnë deri në 40 trupa, shumica e tyre mendohet të jenë gra ose vajza, thonë zyrtarët. Zhvarrosja e të gjithë trupave mund të zgjasë edhe një muaj.

Pretendohet se Osorio Chavez mund të ketë vrarë njerëz për një dekadë.

Prokurorët thonë se viktimat mund të përfshijnë vajza të moshës nëntë, shtatë dhe dy vjeçare, raporton AP.

Dhjetëra njerëz që besuan se të afërmit e tyre të zhdukur mund të ishin midis trupave të mbledhur jashtë shtëpisë të enjten, ndërsa punëtorët e mjekësisë ligjore të veshur me kostume të bardha hiqnin skeletet nga toka.

El Salvador regjistroi 70 vrasje të grave vitin e kaluar. Dhuna ndaj grave në Amerikën Latine, përfshirë vrasjet, u përkeqësua gjatë pandemisë së koronavirusit, sipas grupeve të ndihmës.