Pas një viti me kufizime, shumë njerëz po kërkojnë një ndryshim – qoftë një lëvizje e përkohshme apo një ndryshim i përhershëm në një vend të ri. Por me kaq shumë vende për të zgjedhur, të vendosësh për shtëpinë e re mund të jetë shqetësuese.

Organizata e komunitetit të emigrantëve InterNations publikoi së funmdi sondazhin “Expat Insider 2021” i cili zbulon destinacionet më të mira për të jetuar dhe punuar jashtë vendit. Bazuar në informacionin nga më shumë se 12,000 të anketuar, sondazhi përfshin stilin e jetesës së emigrantëve, lehtësinë e vendosjes në një vend të ri, punën, financat personale dhe koston e jetesës.

Këtë vit, të anketuarve iu kërkua gjithashtu të jepnin informacion mbi përvojat me Covid-19 dhe mënyrën se si pandemia ka ndikuar në stilin e jetës.

Top10 vendet në “Expat Insider 2021”:

10. Vietnam

9. Kanada

8. Ekuador

7. Australi

6. Zelanda e Re

5. Portugali

4. Malajzi

3. Kosta Rika

2. Meksikë

1. Tajvan