Kanada ka aprovuar përdorimin e vaksinës kundër koronavirusit Pfizer / BioNTech për fëmijët midis 12 dhe 15 vjeç.

Kanada është vendi i parë që aprovon vaksinat për këtë grup moshë.

Ministria e Shëndetësisë atje mori një vendim bazuar në të dhënat e provave klinike të fazës tre mbi fëmijët e asaj moshe.

“Vaksina është gjetur të jetë e sigurt dhe efektive kur përdoret në grupmoshën më të re,” tha një këshilltar i ministrisë, dhe tha në mënyrë të ngjashme nga Pfizer.

Kanada tashmë ka aprovuar përdorimin e vaksinës Pfizer tek njerëzit mbi 16 vjeç.

Shteti i Alberta, i cili ka shkallën më të lartë të infeksionit në vend, do të ofrojë vaksina për njerëzit mbi 12 vjeç nga dita e hënë.

Kanada ka regjistruar më shumë se 1.2 milion raste të infeksionit me koronavirus, dhe afërsisht 20 përqind e rasteve janë te njerëzit nën 19 vjeç.

Rreziku që fëmijët të sëmuren rëndë ose të vdesin me covid-19 është i vogël dhe ata shumë rrallë kanë shfaqur nevojë për trajtim në spital.

Që nga fillimi i pandemisë në Kanada janë infektuar më shumë se 1.2 milionë njerëz dhe më shumë 24 mijë persona kanë humbur jetën si pasojë e Covid-19.

Rreth 35 përqind e popullsisë në Kanada e ka marrë dozën e parë të vaksinës.