Qeveria e Kosovës sot u rreshtua krah Izraelit në konfliktin kundër Hamasit.

Përmes një komunikate, Ministria e Jashtme e Kosovës tha se Izraelit ka të drejt të mbrohet dhe se Hamasi po e mban në luftë Palestinën.

Pas kësaj komunikate, ka ardhur reagimi i Izraelit. Drejtori i Departamentit për Euro-Azi në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Izraelit, Yacov Livne e ka falenderuar Kosovën që publikoi një qëndrim zyrtar në lidhje me konfliktin e Izraelit me Hamasin.

“Faleminderit Kosovë” ishte postimi i Livine në Twitter.

Thank you #Kosovo https://t.co/aElJ3egbwu

— Amb. Yacov Livne 🇮🇱 (@YacovLivne) May 16, 2021