“Ne të gjithë do të qëndrojmë për shtetin tonë të përbashkët. Sot ju them se Maqedonia është atdheu i të gjithë neve dhe me të gjithë ministrat në Qeveri, Kryetarin dhe të gjithë zyrtarët do të qëndrojmë për vendin,” tha Zëvendës Kryeministri i Parë dhe Ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare, Artan Grubi për emisionin “Vetëm Intervistë”.

Sipas tij, ekziston një përshtypje se BE pa mbështetjen e Shteteve të Bashkuara nuk mund të përmbushë premtimet e saj dhe të sjellë vendin në familjen evropiane.

“Ne nuk kemi asgjë më shumë për të ofruar për anëtarësimin në BE. “Unë mendoj se është i nevojshëm një rol më aktiv dhe i pranishëm i administratës Amerikane dhe Amerikës në Ballkanin Perëndimor,” tha Grubi, duke shtuar se “është e pakuptimtë që Bullgaria të kërkojë nga Maqedonasit të jenë një deri në 1945 dhe më pas të kërkojnë diçka tjetër ”.