Dr Anthony Fauci zbuloi se ai nuk është “i bindur” që COVID-19 u zhvillua natyrshëm dhe bëri thirrje për një hetim të hapur për origjinën e tij pasi Kina përballet me presion në rritje për të siguruar transparencë mbi çështjen.

Fauci, eksperti kryesor nacion në SHBA për sëmundjet infektive, shpjegoi pasigurinë e tij gjatë një ngjarje të PolitiFact më 11 maj me titull: Faktet e Bashkuara të Amerikës: Një Festival i Kontrollit të Faktit.

“Ekziston ende një turbullirë rreth origjinës së COVID-19, kështu që doja të pyesja, a jeni akoma i sigurt se ai u zhvillua natyrshëm?’ Redaktorja menaxhuese e PolitiFact, Katie Sanders e pyeti Faucin.

“Jo në të vërtetë”, u përgjigj ai. “Unë nuk jam i bindur për këtë, mendoj se duhet të vazhdojmë të hetojmë se çfarë ndodhi në Kinë derisa të vazhdojmë të zbulojmë me sa më mirë të aftësive tona se çfarë ka ndodhur’”, shtoi ai

Fauci vazhdoi: ‘Sigurisht, njerëzit që e hetuan atë thonë se ka të ngjarë të ishte dalja nga një rezervuar kafshësh që më pas infektonte individë, por mund të kishte qenë diçka tjetër dhe ne duhet ta zbulojmë atë. Pra, ju e dini, kjo është arsyeja pse thashë që jam plotësisht në favor të çdo hetimi që shikon origjinën e virusit”, shtoi Fauci, raporton Daily Mail.