Ish-presidenti i Amerikës, Donald Trump shumë lehtë mund të përfundojë në gjyq për vendosjen e emrit ‘COVID’ si “virus kinez”.

Sipas një procesi të ri gjyqësor thotë se ai dëmtoi kinezët amerikan me një frazë provokuese.

Koalicioni Kinez Amerikan për të Drejtat Civile kërkon 23 milion dollar nga ish-presidenti, i cili vazhdimisht i referohej Covid-19 si virusi kinez, virusi Whan dhe Kung Flu, përderisa ishte në detyrë.
Procesi i parë gjyqësor, thotë se fjalët nënçmuese kontribuan në rritjen e fundit të dhunës kundër kinezëve dhe aziatiko-amerikanëve.