Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot seanca do të mbajnë Komisioni për sistem politik dhe marrëdhënie midis bashkësive dhe Komisioni ligjvënës-juridik. Në të dyja komisionet deputetët do të debatojnë rreth nismës qytetare “Libra dhe mësim duhet të ketë”, të cilët kërkojnë kundërshtojnë digjitalizimin e teksteve shkollore dhe kërkojnë shpalljen e referendumit.