Marina Detare Mbretërore nisi një hetim të nivelit të lartë për drejtimin e një prej bazave të saj më të fshehta pas pretendimeve të përdhunimit dhe sjelljes së keqe seksuale nga marinarët britanikë.

Medit e huaja, bëjnë me dije se tre gra janë ngacmuar seksualisht nga personeli i Marinës Mbretërore.

Por një hetim në bazë, në Diego Garcia në Oqeanin Indian, u nis vetëm nga shefi i Marinës Admiral Tony Radakin, pasi ishte ky i fundit ngriti dyshimet në lidhje me rastin në fjalë.