Profesori Dragan Danillovski thotë se vetëm kur mesatarisht në 14 ditë do të kemi nën 20 raste do të mund të reklaksohemi dhe të hiqen masat.

Danillovski paralajmëroi edhe heqjen e maskave mbrojtëse gjatë verës.

“Kthimi i jetesës pa maska pritet të ndodhë gjatë verës. Këtë e presim në fund të muajit qershor dhe fillim të muajit
korrik. Kjo do të thotë se do të na mbesë mjaftueshëm kohë që ta shijojmë verën”, tha Danillovski për Kanal 5.

Ndryshe, në Maqedoni ka mbi 2.800 raste aktive, ndërsa numri i rasteve të reja dhe hospitalizimeve vazhdimisht është në rënie.