Një imami në Aleksandri të Italisë është arrestuar, pasi nxiste xhihadin dhe vlerësonte sulmet terroriste, si ajo para ish-selisë së Charlie Hebdo në vitin 2020.

Marokeni është shpallur përgjegjës për nxitjen e krimit në lidhje me terrorizmin, si dhe propagandën dhe nxitjen për të kryer krim për shkak të diskriminimit racor, etnik dhe fetar.

Hetiemt zbuluan se imami po bënte thirrje për shkatërrimin e Vatikanit dhe duke shprehur admirim për Osama Bin Laden dhe Mohammed Atta, përkatësisht të përkufizuar si mbrojtës i Islamit dhe një person që respekton parimet më autentike.

Sipas asaj që doli nga hetimet e karabinierëve, i ndaluari shprehur vazhdimisht vullnetin për të kryer veprime martirizuese në emër të xhihadit përmes sulmeve terroriste me përdorimin e armëve të zjarrit, eksplozivëve ose automjete motorike, gjithashtu duke treguar pakënaqësi ndaj Autoritetit Gjyqësor, të mbajtur përgjegjës për ndalimin e tyre, me qëllime hakmarrëse ndaj Gjykatës së Torinos.

Arrestimi i tij u krye nga karabinierët e Ros pas urdhrit të paraburgimit, lëshuar nga Gjykata e Torinos me kërkesë të prokurorit lokal.