Analistët izraelitë parashikojnë konflikt midis Turqisë dhe Izraelit rreth Gazës, thuhet se Ankaraja ka gjasa të kalojë nga retorika armiqësore në veprim në konfliktin tjetër në Gaza.

Sipas një grupi të analistëve izraelitë nga Instituti Reut, Qeveria turke mund të mos jetë më e kënaqur me retorikën agresive dhe do të fillojë të marrë masa kundër Izraelit.