Pas përfundimit të luftës së 2001, Ali Ahmeti ishte munduar të krijonte këshillin koordinues me të vetmin qëllim unifikimin e faktorit politik shqiptarë. Por edhe pas shumë tentimeve ky këshill nuk ariti të bëj rolin që ishte formuar.

Në një moment ish kryetri i ndjerë i PDSH-së, Arbër Xheferi i kishte sugjeruar Ali Ahmetit “që të krijonte shtëpinë e tij” shtëpi e cila plot 20 vite mbeti në pushtet. Në një emision exluziv të 05.Shtatorit të vitit 2002 Ali Ahmeti në mes fushates rrëfen për misionin e tij dhe vizionin politik të BDI-së që do ndryshonte statusin politik të shqiptarëve në Maqedon. Ahmeti flet edhe për bashkëudhëtarët e tij në rrugtimin e rezistencës, flet për Fazli Veliun, Musa Xhaferin dhe Hysni Shaqrin.