Ish-presidenti iranian, Mahmud Ahmadinexhad po kandidon përsëri, ndërsa u regjistrua zyrtarisht në Ministrinë e Brendshme për zgjedhjet e 18 qershorit.

Kandidatët pranohen në votime në Iran vetëm nëse miratohen nga këshillat zgjedhore.

64-vjeçari, president nga 2005 në 2013, nuk u pranua në listë në zgjedhjet e fundit të 2017-s.

Ahmadinexhad ishte popullor me linjat e ashpra, konservatorët dhe klerikët në pushtet gjatë mandatit të tij, megjithëse pyetjet në lidhje me politikën e tij u ngritën në fund të mandatit të tij, veçanërisht sepse përqendrimi i tij në rritjen e aftësive atomike të vendit pasoi me një krizë ekonomike.

Stili i tij politik, i cili përfshinte kërcënime të rregullta kundër Izraelit dhe mohimin e Holokaustit, gjithashtu margjinalizoi Iranin në skenën ndërkombëtare.

Ai është shfaqur në titujt e medias që kur u largua nga zyra me kritika të shpeshta të qeverisë në fuqi dhe sistemit gjyqësor, si dhe në Twitter për entuziazmin e tij për sportet, veçanërisht futbollin amerikan dhe basketbollin.