Fabrika britanike e rrobave të banjës Pour Moi analizoi ligjet ndërkombëtare në vende të ndryshme të botës për të bërë një hartë ku tregohet qartë qëndrimi tyre ndaj nudistëve. Harta është e ndarë në katër ngjyra: jeshile, portokalli, gri dhe e kuqe.

Vendet e shënuara me të gjelbër ejojnë nudizmin në vendet e shënuara qartë. Heqja e rrobave nuk lejohet në vendet e shënuara me qelibar, por ka plazhe jozyrtare nudiste – p.sh. nga disa vendpushime private që lejojnë mysafirët e tyre lakuriqësi në momente / situata të caktuara, shkruan portali Pour Moi.

Të gjitha vendet për të cilat nuk ka të dhëna të disponueshme për qëndrimin e tyre ndaj nudizmit janë shënuar me gri. Kontinenti afrikan ishte kryesisht i hirtë në këtë studim.

Vendet e shënuara me të kuqe nuk kanë plazhe nudiste dhe nuk lejojnë zhveshjen deri në fund brenda kufijve të tyre. Tashmë është e qartë në shikim të parë që pjesa më e madhe e kontinentit aziatik është e kuqe dhe studiuesit kanë shënuar gjithsej 38 vende me këtë ngjyrë.

Në Evropë, pesë vende janë shënuar me të kuqe – Shqipëria, Malta, Irlanda, Bjellorusia dhe Rusia. Sipas ngjyrës në hartë, në këto vende evropiane, çdo lloj lakuriqësie publike është e paligjshme dhe e dënueshme.

Duke përdorur analizën e fjalëve kyçe në Google, studiuesit gjithashtu dolën me një listë të vendeve ku ata janë më të interesuar të bëjnë plazh nudo, d.m.th. ata që kërkojnë në mënyrë aktive për vendet ku mund të zbarkojnë për të qenë toplees.

Australia
Zelanda e Re
Irlanda
Shtetet e Bashkuara të Amerikës
Kanada
Hollanda
Mbretëria e Bashkuar
Japonia
Spanja
Hungaria
Kili
Argjentina
Brazili
Uruguai
Izraeli /tesheshi.com/