Në Kosovë dhe Shqipëri, përqindja më e madhe e qytetarëve i përkasin fesë islame, por, përkundër kësaj ndër vite kanë ndodhur martesa mes të rinjëve të të dy feve, të cilat megjithatë nuk kanë kaluar pa u paragjykuar.

Një rast i njohur ku dashuria ka triumfuar, është ai mes avokatit Arianit Koci dhe dizenjatores së modës Merita Harxhi. Çifti kanë një jetë së bashku dhe kanë dy fëmijë, shkruan “Kosovarja”.

Ndër çiftet e reja, mund të përmendim Xhensila Myrtezaj dhe Bes Kallaku. Xhensila i përket fesë islame, ndërkaq Besi asaj katolike. Ky dallim nuk e ka ndikuar lidhjen e tyre.

Të gjithë e dinë tashmë historinë e aktorëve Simon Tanushi e Flutura Gashi. Feja nuk e penalizoj dashurinë e tyre dhe ata u bënë shembull tolerance në këtë pikë. Çifti festojnë Bajram e Krishtlindje.