Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore të Turqisë, Fatih Dönmez, njoftoi se anija e saj e parë FSRU kishte mbërritur në atë vend.

Dönmez tha në Twitter se anija “Ertuğrul Gazi” ishte anija e parë FSRU (terminal lundrues për ruajtjen dhe gazifikimin e gazit natyror të lëngshëm) në të cilën u ngrit flamuri turk.

Anija ka kaluar procesin e certifikimit dhe është ankoruar në portin e Dörtyol.

Anija do të jetë funksionale menjëherë pas provave dhe do të kontribuojë në sigurinë e vendit tonë në fushën e kërkesës për gaz”, tha ministri Dönmez.

Eshtë një anije e gjatë 295 metra dhe e gjerë 46 metra. Eshtë prodhuar vitin e kaluar në Korenë e Jugut dhe është 63 metra i lartë.

Kapaciteti i tij i ruajtjes së LNG është 170,000 metra kub, dhe ky terminal lundrues ka një kapacitet ditor gazifikimi prej 28 milion metra kub LNG dhe për këtë arsye është një nga më të mëdhatë në botë.