Presidenti i Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski rreth letrës që kryeministri slloven Janez Jansa i dërgoi Brukselit, në emisionin “Trilling” në “24TV” tha se rivendosja e kufijve në Ballkan nuk do të kontribuojë në stabilizimin e rajonit dhe ndonjë ide të tillë nuk do të gjejë mbështetje nga Bashkimi Evropian.

“E vetmja mënyrë përpara për një jetë dhe mirëqenie më të mirë të qytetarëve dhe shtetit është duke përmbushur reformat e nevojshme, thelbësore për t’u bashkuar me familjen evropiane”, tha Pendarovski, duke shtuar se ai kurrë nuk kishte biseduar me presidentin slloven Borut Pahor rreth rishikimit të kufijve të Ballkanit.

Non-paper, e cila propozon ndryshimin e kufijve të Maqedonisë së Veriut, Bosnje dhe Herzegovinës, Serbisë, Kosovës, Malit të Zi, u njoftua nga Komisioni Evropian të mërkurën. Prandaj, ata thonë se pozicioni i BE-së është i qartë dhe nuk ka asgjë që duhet të ndryshojë, gjegjësisht po punojmë për bashkëpunim rajonal dhe pajtim, dhe jo për ndarje të reja.

Kryeministri slloven Janez Jansa ka mohuar hartimin e një dokumenti të tillë.