Nga një shkollë e mesme në Britani thanë se një ish student i dërgoi një libër të bibliotekës që fillimisht ishte menduar se ishte kthyer 32 vjet më parë.

Libri i quajtur Manners Make a Difference mbërriti me postë dhe zyrtarët shpejt zbuluan se ai ishte kontrolluar për herë të fundit nga biblioteka e shkollës 32 vjet më parë.

Libri u shoqërua me një shënim ku thuhej: “Na vjen keq! U vonuam vetëm 32 vjet! Quajeni si faj katolik”.

Libri, i botuar më 1954, ofron këshilla se si të sillemi në shkollë, në kishë dhe situata të tjera shoqërore.

Rosie Roe, shefja e administratës së shkollës, ishte ajo që hapi paketën dhe identifikoi përmbajtjen e saj.

“Ishte një surprizë e vërtetë kur e hapa dhe pashë se çfarë kishte brenda, mendova se është një turp i vërtetë që nuk kanë lënë emër sepse isha në shkollë në atë kohë dhe pyes veten nëse e njoh personin”, tha Roe për Peterborough Telegraph, transmeton Klan Kosova.

Zyrtarët e shkollës llogaritën që libri do të kishte mbledhur rreth 1.163 dollarë me tarifa të fundit, por nuk synojnë të përpiqen që t’i mbledhin ato tani.

Ata u shprehën se libri konsiderohet i vjetruar dhe se nuk do të kthehet në qarkullim.