Papa Françesku, gjatë një fjalimi të drejtpërdrejtë ditën e sotme, për herë të parë në më shumë se një muaj, bëri thirrje për uljen e tensioneve në Ukrainën lindore dhe shprehu ankth për një grumbullim ushtarak.

“Ju lutem! Unë shpresoj fuqimisht që një rritje e tensionit të mund të shmanget. Përkundrazi, ka nevojë për gjeste që mund të nxisin besimin reciprok dhe të nxisin pajtimin dhe paqen, të dy aq të nevojshme dhe aq të dëshiruara”, tha Papa.

Tensionet midis Moskës dhe Kievit janë rritur pas grumbullimit të trupave ruse përgjatë kufirit dhe përplasjeve në Ukrainën lindore midis ushtrisë dhe separatistëve pro-rusë.

Kufizimet e Covid-19 në Itali u lehtësuan pas Pashkëve dhe Papa Françesku shprehu kënaqësinë që i drejtohej përsëri njerëzve drejtpërdrejt, raporton Reuters.

“Faleminderit Zotit që mund të takohemi përsëri në këtë shesh. Unë ju them diçka, më mungon sheshi. Kur duhet të bëj komunikimet nga biblioteka, nuk jam i lumtur. Faleminderit Zotit dhe faleminderit për praninë tuaj,” tha Papa.