Ministri i Brendshëm turk Suleyman Soylu shpërndau një video në mediat sociale, e cila ai pretendon se tregon “forcat greke të sigurisë që spërkasin me benzinë ​​migrantët e paregjistruar dhe po përpiqen t’u vënë flakën”.

Një deklaratë nga faqja e internetit e Komandës së Rojës Bregdetare Turke tha se anija e Rojës Bregdetare, e cila po patrullonte ujëra pranë Cesme-s, në Izmir, vuri re se një anije ilegale e migrantëve në anën greke ishte shtyrë përsëri në ujërat territoriale turke.

Garda Bregdetare Greke thuhet se e shtyu anijen përsëri në ujërat territoriale turke, përkundër të gjitha paralajmërimeve, pas së cilës ekipet e Rojës Bregdetare Turke shpëtuan 41 migrantë dhe i transferuan në portin e Cesme-s.

Njërit prej migrantëve iu vërejt një djegie në këmbë, ndaj iu dorëzua stafit të ambulancës Në një postim në e tij në Twitter të etiketuar “Commission”, Ministri i Brendshëm Soylu shpërndau pamjet e Rojës Bregdetare Greke që shtyn një anije të paligjshme emigrante përsëri në ujërat territoriale turke.

Video tregon një nga migrantët e paregjistruar duke folur për mënyrën se si forcat greke i derdhën benzinë.

“Policia greke na mori paratë dhe telefonat. Na hodhi dhe benzinë, na e spërkati dhe na vuri flakën. Policia na tha: ‘Ju u dogjëm sepse nuk shkuat në Turqi,” tha migranti.

Ministri Soylu shpërndau këtë video dhe shkruajti:

“Përpjekja e forcave greke të sigurisë për t’u vënë flakë njerëzve duke derdhur benzinë ​​mbi ta është një masakër para syve të Evropës. Për sa kohë që Evropa ledhaton Greqinë dhe hesht për gjithçka që po ndodh, ajo do të hyjë në histori si nxitëse të kësaj të keqeje”, ka shkruar ai.