Autoritetet shëndetësore sllovake njoftuan sot hapa të mëtejshëm për të lehtësuar kufizimet e COVID-19 në funksion të rënies së shpejtë të numrit të infeksioneve të reja.

“Që nga e hëna, shumica e dyqaneve me pakicë do të lejohen të rihapen pas katër muajsh bllokimi dhe, që nga kjo e hënë që vjen, lehtësimi paraprak do të vazjdojë për qendrat e fitnesit dhe pjesët e industrisë së hotelierisë”, u njoftua në një deklaratë.

Sidoqoftë, bizneset duhet të përmbushin kushte të rrepta.

Industria e hotelierisë duhet të vazhdojë të mbajë të mbyllura ambientet e brendshme duke hapur vetëm tarraca dhe kopshtet e jashtme, raporton ATSh.

Përveç kësaj, duhet të respektohen masa të rrepta higjienike dhe rregullat e distancës.

Nga ana tjetër, në qendrat e fitnesit nuk lejohen më shumë se gjashtë persona në dhomat e tyre në të njëjtën kohë dhe duhet të jenë në gjendje të vërtetojnë se ofrojnë një sipërfaqe minimale prej 15 metrash katrorë për person atje.

Kufiri prej jo më shumë se një vizitori për 15 metra katrorë vazhdon të zbatohet, gjithashtu, për dyqanet që janë hapur prej një jave tashmë, si edhe për vendet e adhurimit.

Përveç kësaj, të gjithë klientët duhet të paraqesin një test negativ tëCOVID-19 kur hyjnë në ambientet e brendshme të dyqaneve dhe kishave.