Kryetarja e Partisë Socialiste për Integrim Monika Kryemadhi nga njësia numër 8 në Tiranë, u zotua para qytetarëve zgjidhje përfundimtare të procesit të legalizimit të banesave dhe pronave të tyre.

Ajo tha se banorët të cilëve u janë prishur shtëpitë do marrin dëmshpërblimin që u takon, sakaq ka shtuar se legalizimi është kthyer tashmë në një përrallë nga e kaluara dhe ndaj duhet t’i jepet zgjidhje përfundimisht.

“Përshëndetje dhe mirë se ju gjeta miq, shokë, motra e vëllezër, familjarë të mi. Këto janë tupanët e ndryshimit, këto janë tupanët e sjelljes së vlerave kombëtare shqiptare, që rilindja kërkoi ti tjetërsojë.

I jam shumë mirënjohëse të rinjve të LRI-së, të cilët nuk ndalen në asnjë moment për t’i ofruar çdo vlerë kombëtare shoqërisë së tyre. 

Sot dua të falënderoj të gjithë organizatorët e këtij takimi. E tha pak më përpara Petriti, që ishim te Njësia 7, tek Njësia 2, sot jemi te Njësia 8, por ajo që është akoma më e rëndësishme dua të theksoj që këtu në këtë vendi, e tha edhe Klevi, përpara disa muajsh, njerëzit, fëmijët u nxorën në orët e para të mëngjesit me gaz lotsjellës dhe jo pa qëllim ne sot këtë takim e bëjmë këtu. E bëjmë këtu për t’ju dhënë fjalën të gjithë qytetarëve të të gjitha zonave informale, sepse kështu për hir të së vërtetës ne politikanët i kemi quajtur, që jo vetëm do ti dëmshpërblejmë për çdo qindarkë, por do tu dalim për Zot legalizimeve të të gjithë qytetarëve, jo vetëm të Tiranës, por kudo, në Elbasan, në Shkodër, në Lezhë, në Durrës, në Lushnje, në Fier, në Korçë e kudo. Sepse historia e legalizimeve në Shqipëri është bërë ‘një përrallë nga e kaluara’. Është bërë një përrallë që ka mbi 15 vjet që diskuton dhe qarkullon mbi një ligj ku thuhej ‘legalizim’ dhe pastaj ‘urbanizim’ dhe rilindja e ndërroi ‘urbanizim’ dhe pastaj ‘legalizim’.

Por në asnjë vend të botës ku demokracia është thelbësore, në raste të tilla ku një familjar paguan dritat, ujin, taksat dhe çdo detyrim ligjor, jo vetëm që është i legalizuar, por është super i legalizuar, se ashtu sikurse shteti i merr taksat, ashtu e ka për detyrë ti legalizojë, ti regjistrojë pronën, në mënyrë të tillë që gjithë kjo ekonomi e bllokuar për shkak të legalizimeve, që është përdorur si një mekanizëm korruptiv dhe politik, ti japim fund njëherë e përgjithmonë. Jo vetëm këtu te ‘Bulevardi i Ri’, por edhe tek Unaza e Re. Vepra korruptive e cila nuk solli gjë tjetër, por vetëm korrupsion dhe nxori në pah se si vidhen paratë e taksapaguesve shqiptarë, tregon haptas edhe njëherë atë çfarë rilindja u bën qytetarëve tanë.

Unë sot do t’ju ftoja që të votonit numrin 6. Duke votuar numrin 6 ju keni votuar për veten tuaj, për fëmijët tuaj, keni votuar për të gjithë ata djem dhe vajza që janë larguar nga Shqipëria, për shkak se nuk kanë punë këtu, për shkak se nuk kanë mundësinë ekonomike, për shkak se nuk u dalin për Zot dot prindërve të tyre qoftë për të paguar faturat e kripurave të ilaçeve të COVID-19 apo edhe të shumë sëmundjeve të tjera.

E pra, ne duhet të kthejmë djemtë dhe vajzat shqiptare në Shqipëri, sepse në këtë vend të bekuar nga Zoti, mjafton të shikosh këtë kohë të mrekullueshme, e kupton se kush është Shqipëria.“- tha Kryemadhi.