1. Mos njohja e shumë grave rregullat e agjërimit.

2. Bërja e muajit të Ramazanit muaj ngrënie, pirje, gjumë dhe dembelizëm.

3. Angazhimi i shumë grave me konkurse, telenovela dhe të tjera gjëra.

4. Dalja e grave për namaz teravie të zbukuruara dhe të parfumosura.

5. Dalja e tepërt nëpër tregje në Ramazan.

6. Humbja e netëve të fundit të Ramazanit me përgatitjen për festë.

7. Pengimi i vajzave të vogla nga agjërimi.

8. Vonimi i namazeve nga koha e tyre pa shkak.

9. Nxitimi në faljen e teravive.

10. Disa gra pastrohen nga menstruacioni ose lehonia pak përpara agimit dhe nuk mund të lahen për shkak të kohës së ngjeshur dhe atë ditë nuk e agjërojnë si shkak se e zuri agimi të pa pastër dhe kjo është gabim, ajo duhet të agjërojë edhe nëse nuk është larë, kështu që lahet dhe falet më pas.