Greqia është vendi i fundit europian që ka identifikuar rastin e parë të variantit Indian.

Agjencia e shëndetit publik tha në një deklaratë se varianti indian u zbulua te një 33 vjeçare, e cila jeton në zonën e Athinës dhe kishte udhëtuar në Dubai më 4 prill.

Gruaja kishte simptoma por nuk u shtrua në spital, sipas deklaratës së agjencisë. Simptomat e saj kanë qenë të lehta dhe tashmë 33 vjeçarja është rikuperuar nga virusi.

Ndërkohë, Zvicra raportoi rastin e parë të variantit Indian të shtunën.