Besoni apo jo, një nga Mercedes-et më të njohur të të gjitha kohërave po feston 50 vjetorin e lindjes.

Kjo është një makinë që është gdhendur thellë në kujtesën e shumë tifozëve të makinave, madje edhe atyre që nuk janë të prirur për yllin gjerman.

Se kjo është një klasike e vërtetë e tregon edhe fakti se kjo gjeneratë e SL mbijetoi në prodhim për plot 18 vjet, deri në 1989, gjë që e bën atë modelin e dytë më jetëgjatë në historinë e Mercedes. Dhe jo vetëm kaq, sepse kjo gjeneratë ishte e para që u ofrua në një kombinim të motorëve V8.

Gama e motorëve varionte nga 3.5 V8 benzinë ​​në 200 kuaj fuqi, dhe oferta përfshinte një 450 SL edhe më të fuqishëm me 225 kuaj fuqi. Më vonë është radha e 280 SL me një gjashtë cilindër dhe 185 kuaj fuqi.

Vitet 1980 e afruan SL-në me kryqëzorin W126. 380 SL (218 kuaj fuqi) zëvendësoi 350 SL, dhe 450 SL i dha vendin një 500 SL më të fuqishëm me 240 kuaj fuqi.

Një tjetër azhurnim ndodhi në 1985 kur pezullimi i përparmë gjithashtu u rishikua dhe makina mori rrota të reja 15-inç.

Sigurisht, përveç etiketave të reja, edhe oferta e motorëve është rifreskuar, kryesisht duke modernizuar gamën e njohur.

Performanca më e mirë iu dha 560 SL me një perlë 5.6 V8.

Gjatë 18 viteve të prodhimit, R107 SL ishte shitur në 237,287 kopje, gjë që e vendos atë në krye të popullaritetit të modelit SL.