E Majta vlerëson se Ligji për shtetësi nuk duhet hapur. Sipas deputetit Dimitar Apasiev, Maqedonia e Veriut duhet të shtrëngoj kushtet për ta marrë statusin shtetas si dhe duhet vendos dispozitë e cila funksionarëve u ndalon dy shtetësinë. Propozimin e opozitës nuk e komentojnë nga “E Majta” por thonë se do të presin draftin konkret për t’u pozicionuar më pas ndaj tij.