Megjithëse ai u “urdhërua” nga kryeministri dje se duhet të respektojë vendimet e qeverisë në lidhje me “shpërndarjen” e administratorëve nga programi qeveritar, drejtori i Inspektoratit Shtetëror të Tregut (LSI) Stojko Paunovski thotë se nuk do të devijojë nga pozicionin e deklaruar publikisht dhe nuk do të nënshkruaj vendimet e punësimit të 35 inspektorëve, përcjell TS.

Në një deklaratë për Sitel, Paunovski tha dje se nuk do të heqë dorë dhe se këta njerëz, të cilët nuk kanë arsim të duhur, por zgjedhin zyrë, jo punë në terren – nuk do të punësohen. Sipas tij, administrata duhet të jetë një institucion i fortë, jo një organ partiak i punësimit.

Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve ndërmjet bashkësive, e udhëhequr nga Zëvendëskryeministri i Parë, Artan Grubi, i ka dhënë ISHT – ku 40% e stafit janë tashmë shqiptarë – 35 administratorë nga të cilat vetëm 12 kanë arsimin e duhur dhe insistojnë për të punuar në vetëm tre komuna në pjesën perëndimore të Maqedonisë.

“Unë thashë në janar: Nëse jap dorëheqjen, do të jem i dobët. Por, në seancën e parë të qeverisë, ju mund të më shkarkoni, nëse ka dikush që mund t’i marrë, le t’i marrë. Por kjo tashmë do të ishte një dobësi e qeverisë. Unë kam thënë që si deputet, se ata ulen në shtëpi dhe nuk marrin pagë. Tani nuk do të lejoj askënd të ulet në shtëpinë time. Për sa më përket mua, nuk do ta bëj atë, pavarësisht nga fakti që nuk po zbatoj një vendim të qeverisë. Nuk e bëj kokëfortësinë, ky institucion nuk është i imi. Kam ardhur politikisht, do të largohem politikisht, por dua të largohem nga një institucion që do të funksionojë si duhet. Ata nuk na tregojnë me çfarë kriteresh shpërndanë 35 punonjës në ISHT. Ne duam ta dimë atë. Në bazë të kritereve Inspeksionit të Punës, i cili ka mbi 300 të punësuar, i jepen 12 dhe neve na akordohen 35, ku 40% e të punësuarve janë tashmë shqiptarë, tha drejtori i Inspektoratit të Tregut Stojko Paunovski.

Ai theksoi se në janar dërgoi informacionin me shkrim Kryeministrit dhe Zëvendëskryeministrit Ljupço Nikollovski dhe informacioni iu përcoll Grubit, por ai nuk mori përgjigje

Faktor pyeti Qeverinë se çfarë do të ndodhë me Paunovskin nëse ai nuk pranon të gjithë ata që janë caktuar në ISHT, a beson Qeveria se vendet e punës duhet të gjenden me çdo kusht, pavarësisht nga fakti se disa prej tyre nuk kanë kompetencat e nevojshme dhe kualifikimet, morën përgjigjen se “vendimi i tyre duhet të respektohet”./TetovaSot/