Programi i ri për arsimin e mesëm rrit vëllimin e mësimit praktik në shkollat ​​profesionale, zbulon Ministrja e Arsimit Mila Carovska, në një intervistë për edicionin e mbrëmjes së emisionit “Revista Ekonomike” në Alsat.

Siç shpjegon Carovska, secila klasë gjatë arsimit katërvjeçar do të zhvillojë orë praktike në të njëjtën kompani, dhe vëllimi i mësimdhënies do të rritet nga viti në vit.

“Kjo tregon që të dy mësuesit dhe studentët do të jenë në komunikim të vazhdueshëm me kompaninë ku është vendosur që ajo klasë të ketë arsim të dyfishtë ose arsim si në kompani ashtu edhe në shkollë,” tha Carovska.