“Ky model të cilin e ofrojmë është model i kombinuar, gjithsecili mund të përzgjedh se në cilën mënyrë do të mësoj, dhe këtu nuk ka dilema, sepse çdo prind do t’i shoh përparësitë e librit digjital. Mësimdhënësit veçmë i kanë njohur përparësitë e librit digjital, sepse ndërrohet koncepti i mësimit. Libri digjital, nuk është ai libri i rëndomtë që kishim deri dje, me miliona fakte, përkundrazi koncepti i mësimit digjital është se atje ka shembuj, orientim drejt hulumtimit”, tha Mila Carovska, ministre e Arsimit.

Sipas ministres Carovska çdo prind që vlerëson se fëmija i tij nuk mund të mësoj dhe përdor librat digjital, të njëjtit do të mund edhe ti printoj.