Shërbimi i burgjeve në Rusi tha se udhëheqës i opozitës, Aleksei Navalny, do të transferohet në spitalin e një qendre korrektuese, pranë asaj ku ndodhet tani.

– Advertisements –

“Aktualisht, gjendja shëndetësore e Navalnyt vlerësohet si e kënaqshme. Ai ekzaminohet nga mjeku i përgjithshëm çdo ditë”, tha Shërbimi Federal i Burgjeve të Rusisë për rajonin Vladimir.

Mjekët e Navalnyt kanë paralajmëruar se “ai do të vdesë brenda pak ditëve të ardhshme” nëse nuk i jepet kujdes urgjent mjekësor për dhimbjen akute të shpinës dhe mpirjen e këmbëve.

Sipas tyre, testet e fundit të gjakut tregojnë se Navalny mund të pësojë dështim të veshkave ose sulm në zemër, në çdo moment.

Navalny është futur në grevë urie më 31 mars, pasi nuk i është lejuar të takojë ekipin e tij mjekësor.

Kritiku i zëshëm i presidentit rus, Vladimir Putin, është burgosur në muajin shkurt, nën disa akuza të vjetra për përvetësim fondesh.