Austria planifikon të lehtësojë masat e kufizimit me 19 maj, ku do të përfshihen edhe hapja e restauranteve, hoteleve dhe teatrove.

Deri me tani në Austri janë bërë tre mbyllje për shkak të pandemisë.

Për shkak të numrit në rritje të të infektuarve në lindje të vendit, Vjena dhe provincat fqinje kanë futur një mbyllje për Pashkën, e cila është ende në fuqi.

Spitalet në Austri janë mbushur me pacientë që vuajnë nga prania e infeksionit të llojit britanik.

“Drita në fund të tunelit po bëhet më e qartë,” tha kancelari Sebastian Kurz në një konferencë shtypi.

Ai tha se lehtësimi i masave ka të ngjarë të rrisë numrin e të infektuarve, por shtoi se përshpejtimi i vaksinimit, veçanërisht ata mbi 65 vjeç, do të thotë se numri i të shtruarve në spital nuk do të rritet domosdoshmërisht.

Në të njëjtën kohë, qeveria njoftoi në një deklaratë se ora e ndalimit do të shfuqizohej, megjithëse shoqërimi me më shumë se katër të rritur ishte i ndaluar nga ora 10 deri në 5 të mëngjesit.

Një maksimum prej 10 personash do të jetë në gjendje të ulet në tavolina në restorante dhe kafene në tarraca dhe katër brenda, ndërsa ngjarjet kulturore dhe të tjera do të kufizohen në 3,000 njerëz jashtë dhe 1,500 brenda, shtoi deklarata.

Fëmijët dhe të rinjtë do të kthehen në shkolla më 17 maj.