Në Liban, një vend i prekur nga kriza dhe rrjeti i të cilit është nga më të këqijtë në botë, ai prezantoi veturën e parë elektrike “100 për qind” për publikun.

Kjo është “vetura e parë e brendshme”, tha themeluesi i projektit, Jihad Mohammad, një sipërmarrës palestinez i lindur në Bejrut, në një prezantim në afërsi të Calde, në jug të Bejrutit.

Një veturë në formë futuriste e quajtur Quds Rise, e cila është emri për Jerusalemin, dhe mbi të cilën është pikturuar Tempulli në Shkëmb në Pllajën e Xhamive në Qytetin e Shenjtë, është “plotësisht” një produkt libanez, shtoi Mohamad.

Prodhimi masiv fillon në verë, dhe çmimi i makinës do të jetë rreth 30.000 dollarë. Rreth njëqind stacione të mbushjes së baterive të veturave pritet të instalohen së shpejti.

Në të ardhmen, mund të priten gjeneratorë privatë, si dhe stacione të energjisë diellore dhe mullinj me erë për përdorimin e erës me qëllim të shndërrimit të saj në energji elektrike.