Procesi i regjistrimit të popullsisë që ka nisur Republika e Maqedonisë së Veriut tashmë ka hyrë në javën e dytë dhe fillimisht pjesë e këtij procesi është DIASPORA.

Në bazë të informacioneve të para, nga diaspora është rritur numri i personave me të cilët janë regjistruar në krahasim me javën e parë me çka numri ka arritur në mbi 30.000 persona.

Kjo rritje e numrit të personave që jetojnë dhe veprojnë jashtë Republikës së Maqedonisë së Veriut erdhi për shkak se në fillim të javës së parë pati shumë paqartësi me mënyrën e mbushjes së çdo fushe që kërkohej në sistemin e regjistrimit.

Procesi i regjistrimit të popullatës brenda territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut do të filloj me 1 prill ndërsa do të përfundoj me 21 prill.