Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka ngritur padi penale kundër tre shtetasve të Turqisë , nën akuzën për kryerjen e veprës penale “falsifikimi të dokumentit”, respektivisht për shkelje të nenit 378 paragrafi 1 nga Kodit Penal, transmeton Alsat. Sipas Prokurorisë, të akuzuarit gjatë daljes shteti, në vendkalimin kufitar në Aeroportin e Shkupit kanë paraqitur teste të falsifikuara PCR për Covid-19.

– Advertisment –

 

“Kanë paraqitur certifikatat si të vërteta, edhe pse e dinin se nuk ishin testuar fare në laboratorin e përmendur dhe se nuk kishin certifikatë të vërtetë, respektivisht test negativ PCR”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.