Kryetari i Tuzit, Nik Gjeloshaj, i ka reaguar kryeministrit të Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, për deklaratën e tij se njohja e Kosovës ka qenë gabim.

Në mesazhin e Kryeministrit të Malit të Zi Zdravko Krivokapić se ai nuk do ta njohë Kosovën, Presidenti i Komunës së Tuzi Nik Gjeloshaj tha se jemi dëshmitarë që Kryeministri ndryshon pikëpamjet e tij herë pas here dhe se është e neveritshme të komentosh në ndonjë vendim të tij.

“Ne jemi dëshmitarë që kryeministri i ndryshon qëndrimet dhe pikëpamjet e tij herë pas here. Është e neveritshme të komentosh për ndonjë gjë që thotë ai”, ka thënë Gjeloshaj.

Sidoqoftë, shton ai, Mali i Zi është një anëtar i aleancës së NATO-s dhe me një primitivizëm të tillë në krye, mendoj se nuk është një mesazh i mirë për partnerët ose askënd.

Kryeministri i Malit të Zi, që njihet si një pro-serb, tha sot se njohja ndaj Kosovës duhet të tërhiqet por që nuk do ta marrë këtë vendim pasi do të binte qeveria e tij.

“Po të isha kryeministër, nuk do ta njihja Kosovën, por gjithçka kishte mbaruar para mbërritjes sime”, kishte thënë ndër të tjera ai.

“Serbia është një vend me të cilin jemi të lidhur nga historia dhe tradita. Qeveria e udhëhequr nga DPS nuk e kishte atë pikëpamje për Serbinë, siç dëshmohet nga numri i vizitave të ndërsjella të zyrtarëve serbë dhe malazezë. Qytetarët e vendeve tona duan që bashkëpunimi dhe ne si qeveri të përgjegjshme duhet të dëgjojmë atë që njerëzit po na thonë, “tha Krivokapiq.

Ndryshe, Mali i Zi kishte njohur pavarësinë e Kosovës më 9 tetor të vitit 2008 pak muaj pasi Kosova shpalli pavarësinë.