Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa kanë reaguar përmes një parodie për miratimin e planit të veprimit kundër korrupsionit  nga qeveria e Maqedonisë së Veriut. Ata kanë prezantuar pikat e luftimit të korrupsionit, që përfshijnë arrestimin e drejtuesve kryesor të koalicionit qeveritarë që sipas opozitës shqiptare janë thellësisht të zhytur në korrupsion.