Ali Hertica

Të gjithë rreth nesh ne shohim se kjo sëmundje mendore – çdo përdorim i çdo lloji të Marksizmit – ka rimarrë shumë të rinj, media (klikime! Sepse e bukur dhe e çmendur dhe megjithatë polic), politikanë frikacakë dhe koka që flasin që shohin si pinjollë duke besuar se nuk është në rregull me ta.

Romantizimi i Karl Marksit duhet të shkaktojë disa debate sepse pas 100 milion vdekjeve në mbarë botën të shkaktuara nga udhëheqësit e mëdhenj duke mbajtur në dorë Manifestin Komunist të palexueshëm, por të zbatueshëm të Marksit, ekziston një flamur mjaft i kuq. Mbyll një sy sepse “qëllimet ishin të mira, apo jo?” Jo.

Marksistët nxisin një fantazi që me sa duket shet dhe i bën faktet të parëndësishme. Kjo është arsyeja pse ajo është ende shumë e gjallë. Ai mbështetet në llojin e vetëmohimit që mund të mbështetet vetëm duke nënçmuar të tjerët. Sepse e vërteta është, ju mund të bëni diçka nga jeta juaj – edhe njerëzit e dinë këtë,kjo njohja që mpreh gënjeshtrën dhe e bën atë aq shkatërruese. Whyshtë arsyeja pse feministët, llojet e GroenLinks, intelektualët urrejtës, Këshillat për Kulturë dhe klube të ndryshme të diversitetit sfidojnë rregullat e logjikës, e kthejnë të vërtetën përmbys.

Kthehu në ditëlindjen e tij. Kina po i dhuron këtë javë qytetit të Gjermanisë Trier – vendlindja e Marksit – një statujë prej bronzi e gjatë pesë metra. Të paktën, kjo është historia zyrtare. Kina ka deklaruar se Trier vetë e kërkoi imazhin. Sikur të ishte një njeri i shkëlqyeshëm, ndërsa nxiti dhunë, urrejtje dhe ishte një antisemit i hapur dhe racist.