Taxhudin Hamidi -Tetove
Kuran,en Fal:21,
“Dhe mos u beni si ata qe thane:”Degjuam”, e ne te vertete ata nuk degjojne”.
Ne ldhje me kete specifike Ebu Hurejre thote:”Ne diten e kijametit, dikush do te kap per jake dike tjeter dhe do t’i kerkoje logarri.
Ai do t’i thote:
“C’kerkon nga une?
Ne se njohim njeri tjetrin!
Kurse tjetri do t’i pergjigjet: “Ti je ai qe, kur ndodheshim ne bote, me shihje ne gabime dhe pune te keqija dhe nyk me terhiqje vemendjen dhe nuk me pengoje!”
Mithat Frasheri ka thene:”Shqiptaret do te fitojne cdo lufte kur do te perfundojne luften me njeri tjetrin”.
Ndersa,M.Akif Ersoj shprehet keshtu:”Misionaret e kthejne permbyse vendin dite e nate,se di dijetaret tane mos presin t’u flase Zoti vete?!”
Kohen e fundit sikur tentohet te instalohet nje doktrine politike e cila na thote : Islami mund te tolerohet vetem si nenshtrim i heshtur.
Ndersa si zgjidhje perfundimtare e vetme ishte shkatrimi i tij.
E pa kuptimte,
konstatimi i shume projektuesve anti islam.
Nga urrejtja e pergjithshme kunder islamit dhe myslimaneve shqiptare po shfrytezohen te gjitha mekanizmat dhe performansat konspirative te njohura ndaj myslimaneve.
Muslimanet ne vendin tone, vazhdimisht ne hapin e tyre proreformave dhe zhvillimeve te reja si dhe menaxhimit institucional ata ne kontinuitet duhet te pengohen me mekanizma konspirative te llojit te vet.
Gjithashtu, perzgjidhen ne kontinuitet si popull armik kunder paqes dhe stabilitetit.
Defakto,ne fete e ne vecanti ne fene islame paqja dhe stabiliteti ka kuptimin e unitetit te tendit te pare
Ne filozofine islame favor dhe standart i umetit llogaritet uniteti.
Ndersa,brumi dhe substrat i unotetit eshte paqja dhe stabiliteti.
Prandaj, BFI s’bashku me bedimtaret e saj dinjitoz pa meshirshem ne vazjdimesi godetet ne unitetin e saj te forte dhe te paosciluar historikisht me teper se gjashqind vjece!
Nga ana tjeter pa paqe askush nuk mund t’i sherbej fese apo Zotit.
Nderkaq,provinienca islame shqiptare autohtone me shume sakrifica,mundime dhe vullnet te pashterur ka ruajtur kohabitacionin:
islam,mysliman dhe selam qe jane nje trinitet i pandashem i kultires myslimane ne trojet tona dhe ne fakt qe kane te njejtin burim semantik te kuptimit ,instalimi,praktikimi dhe modifikimi i paqes ne mesin e njetezimit.
Eshte teper utopike dhe frapante te depertoshe apo inflirtohesh mbrenda kesaj strukture te ngjizur forte ne “mitren” e historise shqiptare me nje sinopsis croki te inportuat te Selefizmit politik muslimano afrikan.
Tentativat e reja qe paraqiten ne opinion jane pa sonazhe dhe jashta cdo analize shkencore fetare.
Keta celula te Selefizmit birokratopolitik po shfaqen me krahun e dollaropetrolit afrikan e cila eshte pa nje vizion te shendoshe dhe perspektive nuliteti.
Ky projekt i margjinalizuar i papjekur racionalisht eshte ne nje ambijent te huaj dhe jashte cdo inklinimi dhe suporti publiku dhe opinioni te shendoshe te xhamiave shqiptare.
Qe nga viti’80, ata nuk paten suksese ne me instalimin e birokracise dhe aristrokracise islame ne trojet ballkanike.
Duke mos e kuptuar definitivisht se jane marionete ne duarte e huaja ata po rifillojne serisht lojen e tyre konspirative.
Ne fillim filluan me asgjesimin e ceremonive fetare dhe te petfundojne me bllokimin dhe kapjen e BFI.
BFI -se ka arrmen me te forte dhe te fuqishme ne mbrojtjen e kalase se saj,e ajo eshte populli mysliman me te gjitha xhamiat e saja ne struktuten e nenaxhimit sistematik dhe efikas.
Ky lloje indoktrinimi nga Selefizmi politik tani e tutje edhe me shume do te riorganizoje organet BFI duke u hapur apsolutisht ndaj te gjitha Keshillat e xhamiave,Mexhliset e xhemateve dhe myslima eve ne pergjithesi kudo qe ata gjenden.
Sigurisht se BFI do te petdore te gjitha mekanizmat e drejtesise ne perputhje me Kuranin ,Sunetin e Muhamed it dhe dhe Kushtetuten e saj.
Gjithashtu, mekanizmat demokratike dhe te shtetit te se drejtes jane ne mbrshtetje te BFI ne RMV.
Per ceshtje historike dhe kruciale te cilat prekin ndjenjat e umetit dhe unitetit te besimtareve ,mendoje se do te perdoren te gjitha metodat dhe mjetet demokratike dhe nderkombetare.
Shtete e huaja nuk mund te themelojne bashkesi apo organizata me karskter fetare dhe religjioz pa lejen besimtareve autotone dhe organeve perfaqesuese te tyre.
Kjo eshte ne kundershtim me konventat nderkombetare.
Prandaj unifikimi ne kete ceshtje eshte i domosdoshem dhe primar,per eleminimin me shpejtesi dhe lehtesi te te gjitha tentativave konspirative te paralelizmit ne udheheqjen e besimtareve myslimane shqiptare ne vend edhe sikur te vijne nga organet gjyqesore te shkalles se II.
Organet Gjyqsore te vendit jane akoma ne fazen e reformimit dhe rehabilitimit nga kapja ne flagrance dhe ata nuk kane te drejten e themelimit te organizatave te huaja per te inkasuar nga dora konspirative me pretekst religjioz.
Ky eshte nje krime i organizuar me mjete religjioze.
Gjithashtu organet e Gjyqsorit nuk mund te luajne rolin e Gjyqit Sheriatik te kohes se Austrohungarise se dikurshme.
Konstatimi i diteve te fundit me regjistrimin e Selefizmit politik i cili pretendon te provokoje se sa te zhbeje BFI ne RMV,jo qe e rrit dhe trasone degjenerimin e misionarizmit te Shen Palit ne kete kohe te pa kohe, por ajo po tmerrone faktin se tentone me me mekanizma politike te organizuara nga bota konspirative te percaje dhe dezorientoje popullin musliman ne MV.
Percarja ke efektin me te madhe te pasojave drakonike sa vete ateizmi dhe mosbesimi ne rregullat e Kuranit Fisnik.
Keta ideatore te fokusuar me inicialet blasfemike ne karten burokratike te Selefismit politik dhe jo te Selefizmit islamik ortodoks fate nuk kane gjetur vendin dhe kuvendin per te ushtruar dividenden traksaktive te tregut dhe arit te zi ne zonat bujqesore ballkanike me islam te gjelbert tradicional.
Feja burokratike ekspotenciale e parave nga duarte e biznesit boterore,aspak nuk eshte e kapshme per organizimin e fese islame ne trojet ballkanike.
Infrastruktura ballkanike muslimane dhe krishtetre nuk posedon hapsire dhe eshte e ngushte per keta projekte mega konspirative si nga aspekti:
-Religjioz-fetare;
-Nacional;
-Politik;
-Ushtarak; dhe
-Shteterore.
Nje konstatim ne luftrat seriale ballkanike e ne vecanti te asaj ne B.dhe H.sikur te mos ishin infiltruar keta organizata afrikoaziatike lufta nuk do zgjatje aq sa zgjati me shume viktima dhe shkaterime.
Prandaj nga ky moment dhe avanture e rradhes duhet te gjithe te kuptojme realitetin e sigurise se BFI ne RMV.
Ajo na ka udhehequr mbi gjashqin vite me deshiren dhe vullnetin e besimtareve shqiptare dhe ajo mbetet akoma institucioni jone primare dhe juridiko shpirterore me te gjitha organet dhe dispozitat e saja legjitime para Zotit,shtetit dhe besimtareve te saj.
Besimtaret musliman nga kjo afere e montuar dhe fabrikuar nga kuzhina te ndryshme konspirative nuk duhet te shqetesohen fare.
BFI te vazhdoje pune si cdo here dhe me projekte te hapura me te gjithe besimtaret e vendit dhe me gjere.
Te gjithe ata qe fusin kemben ne oborin e huaj pa trokatur ne dere, jane te skajuar perkohesisht.
Vetem BFI qe eshte e themeluar nga besimtaret mysliman te vendit mbete ex nihilo-pergjithmone.
Mos haroni, se ju nuk mund te beni asgje pa ndihmen e Zotit.
Prandaj, keshilla e muslimaneve shqiptare eshte :
Gjithmone kujtoni qe islami eshte feja e paqes dhe dashurise se vatanit.
Ndersa ai qe merre iniciativen pet percarjen e myslimaneve me mjete te importuara nga sektori i petrolit dhe tregut politiko afrikoselefist do te parandalohet me mjetet qe i njehe populli mysliman shqiptare.
Kurani thote:
“Provokimi dhe intrigat me mayetial divegente – percarje eshte me i keq se vrasja”.
Vendi jone e ka te njohur dhe te hidhur devizen dhe parollen:
“Percaje dhe sundo???!!!”