“Në çdo mbrëmje hyjë në dhomë dhe e shikoj fotografinë. Pa e parë foton nuk shkoj në gjumë, sepse më duket se të gjithë i pash dhe vetëm këtë s’po e shoh.

E kam edhe fotografinë tjetër në dhomën ku flejë, mirëpo edhe këtë e shoh dhe pastaj shkojë në gjumë”, thotë lokja nga Mateci i komunës së Likovës, Qefaete Memedi, në rrëfimin e saj në emisionin që News-TV ka përgatitur për djalin e saj dëshmor, Iljasa Memedi, i rënë në konfliktin e vitit 2001 mes Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare dhe ushrisë e policisë maqedonase.