I njohur si Harlequin, Polo shumëngjyrësh debutoi në 1995.

As që duhej të hynte në prodhim, por VW nën presion përfundimisht prodhoi 3,100 njësi.

Kjo në fund të fundit nuk ishte e mjaftueshme për të përmbushur kërkesat e tregut. Mostra të shumta janë ende në rrugë sot, dhe ato rregullisht marrin një çmim të mirë në treg, transmeton Telegrafi.

Koncepti u pëlqye nga shumë, madje edhe amerikanët që importuan pak më pak se 300 kopje.

Të gjitha këto janë për shkak të katër ngjyrave në të cilat u pikturua pjesa e jashtme e automjetit.

Volkswagen tani ka vendosur të përsërisë atë skemë në Polo, e cila po numëron muajt e fundit në treg.

Fatkeqësisht, u bë vetëm një kopje, dhe ajo nuk do të dalë në rrugë. Do të përfundojë në një muze në Holandë.