Midis mundësve të rinj sumo që ngrenë pesha në ring shquhet 10 vjeçari Kyuta Kumagai, nga Japonia.

Ai është 85 kilogram dhe është dy herë më i madh se moshatarët e tij. Kyuta është në gjendje të mundë djem 5 ose 6 vjet më të mëdhenj se ai .

Vitin e kaluar u kurorëzua kampion bote nën moshën 10 vjeçare duke mundurkonkurrentët e tjerë nga Mbretëria e Bashkuar dhe Ukraina.

Ai stërvitet gjashtë ditë në javë në klubin lokal sumo ose duke ngritur pesha. Ai gjithashtu noton dhe praktikon vrapimin për të rritur qëndrueshmërinë dhe shpejtësinë e nevojshme për mundjen sumo.

“Unë nuk i mësova asgjë, ai mund të bënte gjëra të ndryshme që i vinin natyrshëm,” tha babai i tij Taisuke, ish-sumo.

“Ekziston një talent për të qenë sumo dhe ai e ka atë talent. Ai fitoi turneun. Mendova se ai mund të ketë diçka të veçantë .“

Motivimet e Kyuta-s janë të thjeshta .

Ai thotë:” Është kënaqësi që të mund njerëz më të mëdhenj se unë dhe jam duke bërë çdo gjë për këtë .”

Çelësi i suksesit të çdo sumoje është dieta e tyre.

Në një ditë mesatare, Kyuta konsumon 2700 deri 4000 kalori, përfshirë 1 litër qumësht dhe sasi të bollshme të proteinave.

Trajneri i tij aktual, Shinichi Taira mendon se Kyuta ka atë që duhet.

“Për momentin ai ka talent të madh,” tha ai.

Kyuta dëshiron të arrijë nivelin e ‘yokozuna‘ renditja më e lartë në këtë sport.