Ambasada e Izraelit sot në kuadër të “Project Hope” ka dhënë donacione me pajisje mjekësore për trajtimin e të sapolindurve në gjendje kritike shëndetësore. Donacioni përmban pompa të infuzionit si dhe pajisje për skanimin e venave tek të sapolindurit. Sipas autoriteteve, për herë të parë, pneumotoraksi, pra presioni i rritur i ajrit në mushkëritë e foshnjave, do të kryhet përmes ventiluesve.