Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet pa ndërprerje, nëpër rrugë vende-vende të lagështa. Për shkak të temperaturave të ulëta, është e mundur edhe paraqitja e ngricave. Në disa drejtime rrugore të cilat kalojnë nëpër gryka është e mundur edhe shembja e gurëve. Ndërmarrja Publike “Rrugët e Maqedonisë” apelon për kujdes gjatë vozitjes dhe adaptim të shpejtësisë me kushtet në rrugë.