Ministria e Shëndetësisë informoi se gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 1.530 teste, ndërsa janë regjistruar 190 raste të reja me kovid-19 në: Shkup-71, Kumanovë-19, Tetovë-6, Prilep-12, Gostivar-3, Shtip-6, Manastir-1, Veles-6, Ohër-5, Strumicë-6, Kavadar-8, Strugë-11, Koçan- 1, Kërçovë-8, Gjevgjeli-4, Negotinë-8, Dibër-3, Resnjë-7, Dellçevë-2, Radovish-1, Probishtip-2.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 2.009 pacientë të shëruar nga: Shkup-1356, Kumanovë-51, Tetovë -115, Prilep-11, Gostivar-71, Shtip-21, Manastir-33, Veles-33, Ohër-81, Strumicë-27 , Kavadar-41, Strugë-33, Koçan-8, Kërçovë-22, Sveti Nikollë-8, Gjevgjeli-10, Dibër-10, Kriva Pallankë-7, Resnjë-14, Radovish-2, Berovë-1, Dellçevë-17 , Vinicë-10, Probishtip-2, Vallandovë-1, Demir Hisar-6, Makedonski Brod-2, Bogdanc-2, Krushevë-1, Makedonska Kamenicë-11, Demir Kapija-1, Dojran-1.

Kanë ndërruar jetë gjashtë persona, katër pacientë nga Shkupi (60,74,44 dhe 86 vjet), një nga Kumanova (72 vjet) dhe një pacient nga Gostivari (64 vjet). Pacientët kanë ndërruar jetë në kushte spitali. LAJME TË NGJASHME Jan 17, 2021 Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 88.938, numri i pacientëve të shëruar është 73.601, numri i të vdekurve është 2.702 dhe numri i rasteve aktive është 12.635. Nga dje, u regjistrua një test kontrolli. aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 38.573, aktivë 7.373
• Kumanovë 5.015, aktivë 452
• Tetovë 4.955, aktivë 466
• Prilep 4.467, aktivë 301
• Gostivar 3.533, aktivë 332
• Shtip 3.434, aktivë 178
• Manastir 3.166, aktivë 257
• Veles 2.954, aktivë 335
• Ohër 2.651, aktivë 376
• Strumicë 2.470, aktivë 383
• Kavadar 2.388, aktivë 403
• Strugë 2.141, aktivë 172
• Koçan 1.697, aktivë 142
• Kërçovë 1.662, aktivë 152
• Sveti Nikollë 1.061, aktivë 53
• Gjevgjeli 953, aktivë 130
• Negotinë 941, aktivë 177
• Dibër 714, aktivë 125
• Kriva Pallankë 701, aktivë 91
• Resnjë 708, aktivë 114
• Radovish 674, aktivë 76
• Berovë 564, aktivë 60
• Dellçevë 530, aktivë 148
• Vinicë 475, aktivë 43
• Probishtip 474, aktivë 30
• Vallandovë 325, aktivë 29
• Demir Hisar 241, aktivë 13
• Makedonski Brod 237, aktivë 15
• Bogdanc 214, aktivë 38
• Kratovë 209, aktivë 17
• Krushevë 190, aktivë 35
• Makedonska Kamenicë 188, aktivë 46
• Demir Kapi 177, aktivë 39
• Pehçevë 175, aktivë 26
• Dojran 81, aktivë 8.

Testet 1.530 janë bërë përmes: ISHP-394, QSHP Shkup-35, Avicenna-255, Biotek-256, ASHAM-66, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -55, Sistina me metodën PCR -225, laboratori Laor-125, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-62, Klinika e Sëmundjeve Infektive-2, KGJO-0, Sinlab-15, Remedika-0, Spitali Laborator Kozle-0, ISHP (test i shpejtë) -40, Pulmonologji me Alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0 Deri më tani në vendin tonë janë bërë gjithsej 431.712 teste për Kovid-19.