108-vjeçarja nga Italia është një nga njerëzit më të vjetër në botë që ka marrë vaksinën e koronavirusit, muaj pasi u rikuperua nga infeksioni, tha një zëdhënës i shtëpisë së të moshuarve ku ajo është vendosur.

Fatima Negrini, e cila mbush 109-vjeç më 3 qershor, u vaksinua sot së bashku me banorët e tjerë të shtëpisë së pleqve Anni Azzurri San Faustino në Milano, tha një zëdhënës i shtëpisë për AFP.

“Mbërritja e vaksinës për të, pavijonet dhe stafin përfaqëson një moment lumturie të madhe dhe hapin e parë drejt kthimit në një jetë të përditshme paqësore brenda objektit,” tha Matteo Tessarollo.

“Zoti më harroi mua”, tha Negrini vitin e kaluar kur u sëmur me koronavirus, shkroi gazeta Corriere della Sera.

Italia ka vaksinuar 1.15 milion njerëz që nga fillimi i vaksinimit më 27 dhjetor.

I mbijetuari 90-vjeçar i Holokaustit Sami Modiano nga Roma u vaksinua gjithashtu të hënën, njoftoi udhëheqësi i qendrës së majtë të Qendrës Demokratike Nicola Zingaretti.

Ai postoi një foto të vaksinimit të Modiano në Twitter me përshkrimin “një foto e besimit dhe shpresës për të gjithë”.